«Η πατρίδα μας θα προοδεύσει, μόνο αν σταθεί όρθια η νέα γενιά» (Άρθρο στο zougla.gr)

Βασικό προαπαιτούμενο για να πάει η χώρα μπροστά είναι να πάει μπροστά η νέα γενιά, και αυτή να μας οδηγήσει στο μέλλον. 

Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους νέους συμπολίτες μας, που ζουν με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τον φόβο για την επόμενη ημέρα. 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Όλους εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με τη διαρκή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του αποκλεισμού από μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η λειτουργία του σημερινού κράτους με τα επιδόματα φτώχιας και τους βασικούς μισθούς πείνας  δεν ευνοεί τις συνθήκες ώστε να απογαλακτιστεί από την οικογένειά της η νέα γενιά των συμπολιτών μας. 

Ο εποχιακός τουρισμός και τα Airbnb έχουν οδηγήσει σε εύκολες λύσεις πλουτισμού με βασικούς «χαμένους» τους νέους ανθρώπους, με αποτέλεσμα το οξύ πρόβλημα του υψηλού κόστους στέγασης.

Εδώ χρειάζονται ριζικές λύσεις προκειμένου να αναπνεύσει η νέα γενιά και να συμπαρασταθούν τα ενοίκια προς τα κάτω, ενοίκια που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προκλητικά σε σχέση με αυτό που παρέχουν.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει προτείνει τη δημιουργία μιας δεξαμενής 150.000 κοινωνικών κατοικιών είτε νεόδμητων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είτε μέσω ανακατασκευής κλειστών κατοικιών δίνοντας φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες τους. Οι κατοικίες αυτές θα διατίθενται με φθηνό ενοίκιο σε νέες οικογένειες και φοιτητές.

Όμως, δεν σταματάμε εκεί. Με τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας για την αγορά εργασίας, προβλέπουμε και ένα πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών ως κίνητρο για την πρόσληψη νέων ανέργων με πλήρη απασχόληση, βάζοντας σε προτεραιότητα τους νέους και τις νέες της χώρας, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας αντίστοιχες με εκείνες του εξωτερικού.

Οι Έλληνες γερνάνε και δεν γεννάνε όπως έδειξαν και τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής, καθιστώντας το δημογραφικό ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.

Είναι χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες, να φτιάξουν τις ζωές τους και παράλληλα να βγουν μπροστά και οδηγήσουν τις εξελίξεις, απελευθερώνοντας τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που παραμένουν «αλυσοδεμένες».

Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν πρέπει οι νέοι και οι νέες της χώρας να γυρίσουν την πλάτη τους στις κάλπες. Πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές, να στηρίξουν προτάσεις υπέρ τους, να μην αρνηθούν να ψηφίσουν, να μην διαμαρτυρηθούν με την ψήφο τους και να μην ψηφίσουν με θυμό, αλλά να κάνουν τον θυμό τους απόφαση Αλλαγής, απόφαση προς ένα καλύτερο αύριο.