«Μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μπορεί να φέρει την αισιοδοξία στον Έλληνα» (Άρθρο στο thesocialist.gr)

H έκφραση «κάθε πέρσι και καλύτερα» δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζει ολοένα και περισσότερο την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Μπορεί να είναι λυπηρό αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο από τη μία εξαιρετικά ακραίες πολιτικές απόψεις και από την άλλη έναν άκρατο λαϊκισμό που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε βιώσει σε τέτοιο βαθμό.

Όμως ακόμη και σήμερα η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αυτό ακριβώς ήταν το σκεπτικό που όταν πήρα την απόφαση να μεταπηδήσω από την τοπική αυτοδιοίκηση και να είμαι υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Ο προβληματισμός μου σχετικά με το ποιοι κρατούν τα τελευταία χρόνια τα ηνία της χώρας και τι σημαίνει αυτό για τις επόμενες γενεές δεν μου επιτρέπει πλέον να παρακολουθώ από την κατάσταση από απόσταση με αποτέλεσμα να συνταχθώ με το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μπορεί συχνά πυκνά να ακούμε να λένε ότι ο τόπος χρειάζεται νέους ανθρώπους αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Ναι, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους αλλά με κατάρτιση, με όραμα και με όρεξη να προσφέρουν. Δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα που θα αποτελούν απλώς γρανάζια του οποιουδήποτε κομματικού μηχανισμού ή συνεχιστές της οικογενειακής παράδοσης των άεργων πολιτικών που αντιμετωπίζουν την έδρα της βουλής ως κληρονομικό τους δικαίωμα.

Υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει την μεγάλη του ανανέωση και τώρα ακολουθεί η αντεπίθεση ενός κινήματος με δοκιμασμένο υπόβαθρο κυβερνησιμότητας.

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ήταν και παραμένει το κόμμα των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Είναι το κόμμα που δίνει τον υπέρτατο αγώνα για να εξασφαλίσει στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτή η παράταξη ήταν πάντα στην «αντίπερα όχθη» του λαϊκισμού και είναι αυτή που κράτησε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και μη βάζοντας στη ζυγαριά του μικροκομματικού οφέλους, το εθνικό συμφέρον.

Τον αγώνα για να μείνει η χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης τον έδωσε πρωτοπόρα η παράταξή μας με περηφάνια και αυτό ο Ελληνικός λαός δεν το ξεχνάει.

Όταν η χώρα χρεοκοπούσε και έμπαινε στα μνημόνια, το ΠΑΣΟΚ έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και πλήρωσε το τεράστιο πολιτικό κόστος, αδιαμαρτύρητα. Όμως, ούτε στο Ζάππειο πήγαμε, ούτε στη Θεσσαλονίκη για υποσχεθούμε λαγούς με πετραχήλια.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά βρίσκεται στην όχθη του σεβασμού των δημοκρατικών αρχών, της δημιουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών ως θεσμικών αντίβαρων και όχι στην πλευρά του «όλα για την εξουσία», όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βρίσκεται στην όχθη της «Διαύγειας» και όχι στην πλευρά της πρωτιάς στους μετακλητούς και στις απευθείας αναθέσεις.

Το δίλλημα, λοιπόν, των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ και η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη.

Η επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι σαφής:

Ή είμαστε με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή είμαστε με εκείνους που είναι διατεθειμένοι να βάλουν πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα, την κοινωνική ειρήνη, την ευημερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό λοιπόν μόνο μια ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να φέρει την αισιοδοξία στο νέο πολιτικό σκηνικό.