ΔΤ για καταγγελίες στο δήμο Διονύσου

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες και συνδημότες/ισσες,

Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει σε γνώση μου κάποια ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την πορεία του Δήμου μας γεγονότα.

Αφενός, μας παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κείμενο εργαζόμενης, η οποία ανέφερε υπηρεσιακές δυσχέρειες και ζητούσε μετάταξη, αναφερόμενη μάλιστα και σε ζητήματα σεξιστικών σχολίων.

Θέλω να τονίσω ότι θα σταθώ στο πλευρό κάθε εργαζόμενου και κάθε εργαζόμενης του Δήμου μας, που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε ζήτημα, τέτοιας ή άλλης φύσης. Αναμένοντας περαιτέρω ενημέρωση όλων μας από τους αρμόδιους, ελπίζω, από την επόμενη μέρα που περιήλθε αυτό το δυσάρεστο γεγονός σε γνώση μας, να έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθεί το εν λόγω ζήτημα, όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να προδικάζουμε κανένα αποτέλεσμα αλλά σεβόμενοι την προσωπικότητα και το τεκμήριο αθωότητας κάθε πλευράς.

Η πόρτα του γραφείου μου στο Δήμο αλλά και το προσωπικό μου τηλέφωνο, όχι μόνο ως Εντεταλμένη ισότητας αλλά και ως συνάνθρωπος, είναι πάντα ανοιχτά και διαθέσιμα και κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη μπορεί να έρθει, θεσμικά και μη, να ακουστεί, αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα.

Αφετέρου, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εν γένει μια  διάθεση από εργαζόμενους του Δήμου μας να ζητούν αλλαγή τόπου εργασίας με τη μέθοδο της κινητικότητας και έτσι ο Δήμος και οι πολίτες να στερούνται αναγκαίων ανθρωπίνων πόρων.

Είναι ενα, καθώς φαίνεται, μαζικό φαινόμενο, το οποίο αναμφίβολα μας προβληματίζει όλους, πολίτες και αιρετούς. Καλό είναι να αναλυθούν και να γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει το εν λόγω γεγονός, χωρίς παρωπίδες και μικροκομματισμούς.

Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι πολίτες με ανάγκες και αγωνία για το Δήμο μας και μόνο σκεπτόμενοι ως μια κοινότητα και όχι ατομικά θα επιλύουμε τα ζητήματα που προκύπτουν.

 

Με εκτίμηση

Σοφία Φ. Κατσίγιαννη

Εντεταλμένη ΔΣ εθελοντισμού, διαβούλευσης και ισότητας

τ. Πρόεδρος ΔΣ Διονύσου

Διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ